Monday, December 22, 2008

Grandpa & grandma laaa....


Pada hari Sabtu, nekcun dan atok bawa cucunda kami ke ‘open house Genius Aulad’ iaitu tadika untuk genius muslim di USJ 21. Memang niat hati tu nak hantar cucunda kami tu kat situ bila buka sekolah nanti kerana dia pun dah masuk 3 tahun lebih dan memang sentiasa berminat sangat nak ke sekolah.

“Encik dan puan nak daftarkan anak ke?” tanya ustazah yang berada di kaunter bila melihat nekcun dan atok membawa cucunda kami yang sorang ni.

“Not anak!.. grand daughter lah!... Mama papa work!...” begitu lancar sekali cucunda nekcun menjawab sebelum sempat atok berkata apa-apa.

“Oh!... your grandpa and grandma?... teacher thought your mama and papa…” balas ustazah itu sambil tersenyum. Mungkin seronok melihat cucunda nekcun yang becok tu akan menjadi anak muridnya nanti.

“Mama and papa busy, work… Irsya follow Tokyah and Tokma…” cucunda nekcun terus pot-pet-pot-pet.

Beberapa parents yang ada di situ pun tergelak-gelak juga melihat cucunda nekcun yang becok tu… tapi ada beberapa dari mereka pun mengatakan terkejut juga bila kami kata nak hantar cucu, kerana semua ingatkan kami nak hantar anak bungsu.

Huh!... bukan main lebar lagi senyuman atok!... perasanlah tu!... ingat dia muda lagilah tuh!... cepat-cepat nekcun cubit lengan atok supaya dia sedarkan diri kembali!... hehehe… Orang lelaki memang kena ingatkan selalu, kalu tidak mereka mudah lupa bahawa mereka tu dah jadi atok!.... hehehe… Abe-abe jangan marah ya!... nekcun sajer nak usik-usik sikit…

8 comments:

umi ameer said...

salam perkenalan, nekcun..

..cubit2 supaya sedar diri.. heheh
seronok melayan cucu, kan?

Tie said...

Hi hi...nekcun sibuk dengan cucu...

Tie ni masih sibuk dengan anak2 lagik! Hu hu...pening gak!

chekdenoor said...

Wah.... sure nekcun ni kelihatan awet muda........

Itu cucu nekcun yang sulong ker..... best kan dah ada generasi kedua dalam hidup ini.....

Berapa usia anak nekcun yang sulong tu...... sure nekcun happy dengan kehadiran cucu-cucu yang comel...kan

Rozlan Mohamed Noor (RMN) said...

Kalau murah rezeki, atok akan jadi dato', dan tokma...boleh jadi datin. hehehe :)

AL-BIMA SAKTI said...

salam nekcun,
kekadang kena saling ingat mengingati.

hmmm... usik mengusik bawa bahagia... he he he...

Nek Cun said...

Salam Umi, memang seronok kalo layan cucu nekcun sorang nih!... kekadang tu sampai tak larat nak layan...

Tie... sekarang sebok ngan anak, esok-esok sebok ngan cucu lak!... sayang cucu ngan sayang anak lain rasanya!... nak jentik pun tak sampai hati... tu yang manje tuh!...

Chekdee, nak kata nampak muda tuh... tak tahulah!... kang kata perasan lak!...hehehe.. tapi selalu gituler, sume yang baru kenal nekcun tak caya kalo nekcun kata dah ada cucu hampir 4 tahun. Iyalah... nekcun kahwin sebaik habis sekolah, nak buat camna? Atok langsung tak bagi chance... tak sempat emak nekcun nak letak kat 'showroom' atok dah sambar!....hehehe... kebetulan anak sulong nekcun pun camtu gak, tak habis graduate lagi dah kahwin, tu yang nekcun cepat dapat cucu tuh!... apa-apa hal pun memang seronok bila dah ada cucu yang becok nih!...

RMN, tima kasih di atas do'a itu. Semoga Allah makbulkan. Apa-apa pun nekcun tetap tak akan lupa jasa RMN...

Bima... memang hidup ini kena ada usik mengusik, kalo tidak hidup akan jadi begitu membosankan!... betul tak?....nekcun memang suka mengusik, tak caya tanyalah RMN.... hehehe.... RMN, jangan mare, nanti kena jual!... hehehe...

lela said...

Apo nak dikato...nengok gambar Nekcun tu pon dah tahu yang Nekcun ni cantik dan nampak muda lagi. Jadi tak hairan la ramai yang terkejut bila tahu Nekcun dah jadi Tokma...hehehe

p/s: apa petuanya Nekcun awet muda ni. kongsi sikittt...hehehe

Rozlan Mohamed Noor (RMN) said...

nekcun - eh! berjasa kah RMN ni? :) hehehee.. terima kasih. Doakan juga yang baik2 untuk kita yer