Tuesday, August 12, 2014

Novel: AKU TAK SALAH

Alhamdulillah... Novel Nekcun yang terbaharu telah pun berada di pasaran sejak penghujung July lalu. Namun kesibukkan NekCun menghadapi 10 hari terakhir Ramadhan dan kemudian diikuti pula dengan sambutan Syawal, maka masa Nekcun untuk mengemaskinikan blog ini agak terhad. 

NekCun pasti sudah ramai sahabat-sahabat yang telah memilikki atau pun membaca novel NekCun yang bertajuk AKU TAK SALAH itu kan?... Hah???... belum lagi?... Kalau begitu, sudi2lah sahabat2 semua membaca sinopsis novel tersebut di sini ya!... 

Sinopsis AKU TAK SALAH.


Norsyazwani tidak pernah menduga akan menjadi isteri Airil Amri hanya melalui perkenalan yang begitu singkat. Dalam pada itu, hati Norsyazwani jadi amat terusik apabila majikanya Badrul, membuat pengakuan bahawa dia amat mencintai Norsyazwani secara diam selama ini. Namun pengakuan itu sudah terlambat apabila Norsyazwani sudah membuat keputusan untuk menjadi isteri Airil Amri dan tekad meninggalkan Badrul dengan tanpa dapat dikesan.

Sikap yang begitu bertanggungjawab dan romantis yang ditunjukkan oleh Airil Amri telah berjaya membuat hati Norsyazwani dengan penuh rela mengikuti suaminya merantau jauh ke negara yang begitu asing baginya sebaik sahaja selepas pernikahan mereka. Bagaimana pun kebahgiaan yang diimpikan Norsyazwani bagaikan hancur berkecai apabila mengetahui cinta Airil Amri terhadapnya adalah palsu dan lelaki itu telah menunjukkan belangnya sebaik mereka berjauhan dari kaum keluarga.

Di dalam memendam rasa yang sendu dan pilu itu, Norsyazwani sering diusik dengan ketulusan pengakuan Badrul. Namun tekad untuk menjadi seorang isteri yang solehah membuatkan Norsyazwani terus tabah menghadapi segala ujian yang melanda hidupnya. Sebaliknya Badrul pula tidak pernah putus asa untuk menjejaki Norsyazwani sehingga membuatkan Airil Amri merasa hubungannya dengan isterinya tergugat walaupun pada hakikatnya Norsyazwani tidak mengetahuinya.

Mengapakah Airil Amri menipu Norsyazwani dan mengapakah dia perlu rasa tergugat apabila mendapat tahu Badrul sedang menjejaki isterinya kalau dia tidak mencintai isterinya itu? Berjayakah Badrul meraih cinta Norsyazwani dan mengapakah dia begitu bersungguh-sungguh mahu hidup dengan wanita itu walaupun dia sedar mencintai isteri orang adalah berdosa? Hanya AKU TAK SALAH dapat menjawab segala persoalan itu.


Macam mana? Suspense tak???... Hah!... Kalau suspense, sila dapatkan novel itu di kedai2 buku yang berhampiran sekarang.... Insya ALLAH, is tidak akan mengecewakan sahabat2 tetapi sahabat2 akan kecewa kalau tak memilikki atau membacanya kerana banyak ilmu dan tauladan yang boleh dititip darinya. Novel ini juga boleh dibaca oleh semua golongan & peringkat umur masyarakat & pembaca kerana tiada elemen2 yang terlarang di dalam cerita yang NekCun garapkan itu. Sebaliknya banyak elemen2 yang boleh dimanfaatkan oleh kita semua sebagai panduan menghadapi kehidupan harian yang penuh pancaroba sekarang ini. Selamat membaca & Terima kasih.

1 comment:

maza said...

Perkhh.. Nekcun memang hebat semakin memecut laju menghasilkan novel.

Hehehe